Wat algemeenheden

Tegenwoordig is het van belang dat de baard van de Sint nadrukkelijk onder de aandacht wordt gebracht… hoe bijzonder is het te melden dat Sinterklaas dus géén “nepbaard” heeft. De meeste hulpsinten besteden niet veel geld aan de nepbaard, maar sommige hulpsinten lopen rond met de meest extravagante exemplaren van buffel of (nog duurder) yakhaar. De meest prachtige krullen sieren de wangen en kin van deze “would-be” goedheiligmannen. Maar de Sint is nog ouder dan 1700 jaar en het is dan ook niet echt logisch dat daar een weelderige haardos bij voor de dag komt en een overdreven volle baard. U haalt dus een Sinterklaas in huis met een echte baard.

 

 

Middels bovenstaand filmpje kunt u nader kennis maken met de man die u inhuurt. Een student van de Frans Brometacademie informeerde of hij, als eindexamenwerkstuk, een interview mocht afnemen. Uiteraard kreeg hij hiervoor toestemming en het resultaat kunt u in bekijken in dit filmpje (dat ook op YouTube staat) van bijna een kwartier.

In het dagelijkse leven moest de Sint er ook een baan op na houden om in zijn onderhoud te voorzien. Bijna 37 jaar deed hij dit in een Tbs-kliniek, is inmiddels met pensioen en logeert ondertussen in Goor. Spanje komt nog wel in de liedjes voor en aan de kinderen wordt ook niet anders verteld dan dat de stoomboot rechtstreeks uit Spanje komt… je moet een sprookje natuurlijk wel in stand houden.

 

Voor een onvergetelijke Sinterklaas (avond, middag, morgen) met het extra goede gevoel dat u met het aanvragen van dit bezoek ook nog een goed doel steunt, moet u niet te lang wachten; als de agenda vol is duurt het weer een jaar voor de volgende kans!