Het Sinterklaasbezoek van stap tot stap.

 

  1. U neemt contact op. Dat kan vanaf september telefonisch: 06-82009626       (u krijgt de Sint dan hoogstpersoonlijk aan de lijn) en/of per email: kikasinterklaas@gmail.com.

  2. Er wordt een tijdstip en een tijdsduur (kijk even bij "Huisgezinnen" om de tijdsduur te bepalen) afgesproken… het tijdstip kan eventueel nog wat veranderd worden (uiteraard in overleg) i.v.m. op elkaar afgestemde tijdstippen. Het is verstandig om alvast aan te geven of er wel of niet gestrooid mag worden… strooigoed nemen we volop mee, dus dat hoeft u niet aan te schaffen.

  3. Het is heel belangrijk dat u tenminste twee weken voor het bezoek, per email, wetenswaardigheden instuurt over de kinderen en evt. aanwezige volwassenen. Te denken valt aan: alles wat met school te maken heeft, sportclubs, zwemles, vriendjes/vriendinnetjes, bijzondere en/of grappige gebeurtenissen die zich onlangs hebben voorgedaan. Maak de verhaaltjes niet te lang en maak ook geen gedichtjes; 3 tot 5 regeltjes (eventueel met steekwoorden) is voldoende; zo houdt de Sint gelegenheid om een gesprekje aan te gaan. Mail ook uw telefoonnummer door, zodat we u kunnen bereiken, mocht er onverhoopt onderweg iets gebeuren, waardoor het afgesproken tijdstip niet gehaald kan worden.

  4. Als de dag van het bezoek is aangebroken, zet u een hoge stoel – type eetkamerstoel – klaar voor de Sint; zogenaamde makkelijke stoelen zijn voor de Goedheiligman heel moeilijk om daaruit, met zijn oude stramme botten, op te staan. Wellicht is het handig om buiten bij de deur alvast een eerste zak neer te zetten met wat pakjes die tijdens het bezoek uitgereikt kunnen worden. Meestal ontbreekt het aan tijd om alle pakjes uit te delen en komen de andere zakken bij vertrek "ineens" tevoorschijn.

  5. Sinterklaas neemt in ieder geval twee Zwarte Pieten mee maar soms ook een derde. Die moet u dan maar als bonus beschouwen; 't wordt er niet duurder van.

  6. Voor we vertrekken is er gelegenheid om op de foto te gaan met de Goedheiligman en de Pieten. De foto's (en/of filmpjes) mag u ook opsturen naar kikasinterklaas@gmail.com.
  7. Bij vertrek kunt u de envelop met inhoud afgeven aan één van de Pieten. De gehele inhoud wordt op de rekening van KiKa gestort!!! Alle, door ons gemaakte, kosten komen uit eigen zak zodat 100 % naar KiKa gaat; dus ook eventuele extra's die u in de envelop wilt doen!!!

  8. Voor ons is het erg makkelijk als u uw naam op de envelop heeft gezet.

  9. We stellen het erg op prijs als u nadien uw ervaring van het bezoek wilt delen bij de "commentaren" (dat is het laatste onderdeel van deze website).