Voordelig Sinterklaasfeest

 

December is voor veel mensen de duurste periode van het jaar. Eerst komt Sinterklaas in het land en dat is al een flinke greep in de portemonnee van de Sint. Daarna komen de kerstdagen: tegenwoordig vieren veel mensen dit, naast de uitgebreide diners, met kadootjes. Aan het eind van de maand kijk je op je bankrekening en zie je hoeveel je hebt uitgegeven. Wil je voorkomen dat je aan het eind van je geld een stukje maand overhoudt? Leer dan nu goedkoop Sinterklaas vieren op http://www.uitmetkorting.nl/informatie/lowbudget-sinterklaas-vieren/

 

Begin op tijd

 

Dit is een hele handige tip: zorg dat je op tijd begint met sparen en/of cadeautjes kopen. Kijk, je weet al in januari dat de maand december je een flinke duit gaat kosten. Begin dan alvast met sparen. Al zet je maar vijf euro aan de kant, het is een begin! In de tijd tot Sinterklaas let je ook alvast op de producten die in de aanbieding komen. Dat kan bijvoorbeeld met producten zoals games en boeken. Die kan je prima al aan het begin van het jaar kopen. Wacht je ermee tot vlak voor de feestdagen, dan betaal je sowieso meer. De winkels zeggen allemaal dan wel dat ze de prijzen verlagen, ondertussen hebben zij de prijs een maand geleden stiekem al verhoogd en worden de producten met de huidige korting weer net zo duur als daarvoor.

 

Voordelige kadootjes in de schoen

 

Een nieuwe spelcomputer, een mooie Barbie of een ander duur product: stop jij dit in de schoen van je kinderen? Het is wel afhankelijk van de leeftijd van kinderen, maar meestal zijn zo ook blij met iets veel kleiners en goedkopers. Bezoek eens de plaatselijke Xenos of Action: voor een paar euro koop je daar al iets heel leuks voor in de schoen. Een andere optie: de kringloop. Je hoeft niet heel erg je best te doen om goede spullen te vinden: die zijn er vaak genoeg! Je moet alleen wel regelmatig komen kijken, om iets te vinden wat je kind leuk vindt. De beste spullen zijn binnen no time weg, dus je zult er wel wat tijd in moeten steken. Maar dan is er wel een kans dat je voor een paar euro een prachtig presentje vindt!

Creatief met kurk</strong

 

Misschien nog leuker is wanneer je cadeaus geeft die door jou zelf gemaakt zijn. De presentjes zijn persoonlijk en je hebt er tijd in gestoken: dat maakt ze extra speciaal! Leuke tips zijn bijvoorbeeld voedselgerelateerde cadeautjes. Neem een glazen pot en vuld deze met afgewogen droge ingrediënten voor koekjes of cake. Schrijf op het etiket wat er verder nog bij moet en hoe lang de bereidingstijd is. Of maak een schudbol! Ook hier gebruik je weer een lege pot voor. Plak aan de binnenkant van de deksel een figuurtje, zoals Sinterklaas of Piet. In de pot doe je glitter of nepsneeuw en giet je helemaal vol met water en glycerine. Schroef de dop erop en klaar is je originele schudbol! Maak kruidenzout, een scrub, een kaarsenhoudertje of iets anders creatiefs. Met deze tips zorg je niet alleen dat je op het feest van Sint Nicolaas bespaart, maar sommige zijn ook prima toe te passen op de rest van de feestdagen!